tirsdag den 4. september 2018

Slut med forsøgsdyr: Tyndtarm 3D-printes på DTU til test af medicin | Ingeniøren

Når man udvikler ny medicin, er det helt essentielt at vide, hvordan medicinen bliver optaget i kroppen, hvilket især sker i tyndtarmen. Kun på den måde kan man vide, om det får den ønskede effekt eller ej.

Her kommer forsøgsdyr i form af mus og rotter ofte i spil. Men nu har en gruppe forskere fra DTU Nanotech skudt genvej ved simpelthen at printe strukturen af et stykke tarmvæg ud af syntetiske polymerer.

Læs mere: Slut med forsøgsdyr: Tyndtarm 3D-printes på DTU til test af medicin | Ingeniøren:

mandag den 3. september 2018

Nordens største hotelkæde dropper buræg | LandbrugsAvisen

Nordens største hotelkæde, Scandic, har besluttet fuldstændig at ophøre med at anvende buræg. Årligt serveres mellem 11,5-13 millioner æg på Scandics hoteller.

Majoriteten kommer allerede fra fritgående høns, men fra og med september 2018 vil Scandic udfase buræg i alle fødevareprodukter.

Læs mere: Nordens største hotelkæde dropper buræg | LandbrugsAvisen:

lørdag den 1. september 2018

Danmark bedst i Europa: Grøn gas slår rekorder i varm sommer | Fyn | DR

Madrester, gylle og andet affald. Det er alt sammen ting, der bliver til biogas i det danske gasnet. Og det går bedre end nogensinde.

I det varme juli-vejr var andelen af biogas i forhold til forbruget af gas i Danmark 18,6 procent. Det er rekord og en stigning på mere end 50 procent i forhold til juli 2017, hvor andelen var 12 procent. Det viser nye tal fra det statslige selskab Energinet, der ejer og driver det danske gasnet.

- De her tal dækker over danmarksrekorder, men det er også europarekorder. Der er ikke noget land i Europa, der er længere fremme i forhold til at få biogas tilført nettet og få biogas ud til forbrugerne, end vi er i Danmark, forklarer Jeppe Danø, der er områdeleder i Energinet.

Læs mere: Danmark bedst i Europa: Grøn gas slår rekorder i varm sommer | Fyn | DR:

fredag den 24. august 2018

Salget af økologisk mad er vokset 12 pct. på et år | OrganicToday.dk

Københavnerne er de mest konsekvente økologiske forbrugere og tegner sig for en tredjedel af det samlede indkøb af økologiske fødevarer i Danmark. Men alle regioner bidrager til rekord høj stigning i salget af økologi, viser nye tal.

Læs mere: Salget af økologisk mad er vokset 12 pct. på et år | OrganicToday.dk:

torsdag den 23. august 2018

Økologiske landmænd vil være klimahelte | OrganicToday.dk

En ny, ambitiøs klimaplan fra Økologisk Landsforening vil gøre landmænd til klimahelte. Økologerne vil skære ned på udledningen af klimagasser, fremme vedvarende energi og dyrke både planter og natur for at binde mere kulstof i jorden.

Læs mere: Økologiske landmænd vil være klimahelte | OrganicToday.dk: