I Syltemae på Sydfyn går lokale i spidsen med den første danske Transition Town - et omstillingsinitiativ nedefra, der skal forberede bæredygtighed og modstandsdygtighed for tiden efter den fossile æra.
Læs mere på information.dk
Samfund - Miljø - Energi - Socialt - Innovation - Lykke - Velvære - Sundhed
tirsdag den 6. april 2010
fredag den 2. april 2010
Chokolade beskytter mod hjertesygdomme
Spis bare påskeæg med god samvittighed. Chokolade nedsætter nemlig risikoen for slagtilfælde og hjerteanfald ganske markant, viser ny forskning.
Læs mere på jp.dk
Tomater kan helbrede kræft
En svensk undersøgelse viser, at tomatgener kan bruges i kampen mod kræft. Tomatens gener forstørrer kræftcellerne, som dermed dræber sig selv.
Læs mere på information.dk
Færre stater dræber deres egne borgere
For første gang i mere end 30 år blev ingen mennesker henrettet i Europa i 2009. Listen over lande, der bruger dødsstraf, bliver stadig kortere – og antallet af lande, der rent faktisk gennemfører henrettelser, skrumper tilsvarende.
Læs mere på kristeligt-dagblad.dk
søndag den 28. marts 2010
Aftale om atom-nedrustning er på plads
USA og Rusland er blevet enige om en ny nedrustningsaftale. Ifølge en talsmand fra Det Hvide Hus vil aftalen blive formelt underskrevet i Prag den 8. april. Aftalen betyder ifølge flere amerikanske medier, at begge sider reducerer antallet af atomvåben med 25 procent.
Læs mere på dr.dk
Læs mere på dr.dk
lørdag den 27. marts 2010
De fleste grønlandske børn trives i Danmark
Grønlandske børn, der bor i Danmark, trives lige så godt som jævnaldrende danske børn. De fleste betegnes som danske af deres forældre, og kun få taler grønlandsk. Det viser en undersøgelse fra SFI, der for første gang har kigget på hvordan grønlandske børns vilkår og trivsel i Danmark.
Læs mere på dr.dk
onsdag den 24. marts 2010
Fairtrade trodser krisen
Omsætningen af fairtrade-produkter er steget, mens det samlede salg af dagligvarer er faldet. “Der er en stor og voksende gruppe, som virkelig går op i fairtrade og bæredygtighed,” konstaterer Lotte Engbæk Larsen, fødevarechef i Dansk Erhverv.
Læs mere på landbrugsavisen.dk
Læs mere på landbrugsavisen.dk
Abonner på:
Opslag (Atom)