lørdag den 29. september 2018

Danskerne køber økologi på nettet som aldrig før

Salget af økologiske dagligvarer vokser i rekordfart på nettet, hvor væksten i salget af økologi langt overgår væksten i de fysiske supermarkeder. Det viser nye tal fra Økologisk Landsforening samt data fra Danmarks største onlinesupermarked, nemlig.com.

Læs mere: okologi.dk/newsroom/2018/09/danskerne-koeber-oekologi-paa-nettet-som-aldrig-foer:

torsdag den 27. september 2018

Virksomheder dropper 200.000 ton miljø-belastende plastik | Penge | DR

Der skal være mindre plastik, der ender i naturen, på forbrændingen eller på lossepladsen. Og mere plastik, der kan genbruges igen og igen.

EU Kommissionen presser på for at få europæiske virksomheder til at bruge meget mere genanvendelig plastik.

Og en række danske virksomheder har nu lovet at skrotte 202.000 ton miljøskadeligt plastik - og erstatte det med genanvendelig plastik.

Læs mere: Virksomheder dropper 200.000 ton miljø-belastende plastik | Penge | DR:

tirsdag den 25. september 2018

Nordea-Fonden giver penge til 50 projekter langs kysterne

50 projekter langs de danske kyster får penge til at skabe aktivitet og styrke fællesskabet.

Bovbjerg Fyr på vestkysten vil give læ for vinden og plads til historiefortælling. Arnager på Bornholm skal genoplive en bro til havnen, som ligger 200 meter ude i havet.

Det er blot to af 50 projekter langs de danske kyster, som i dag har fået penge fra Nordea-Fonden.

Fyret på vestkysten har fået én af de 25,5 millioner kroner, som indtil videre er delt ud. Og det glæder fyrmosteren Lene Christensen, som vil bruge pengene på et nyt multihus, der skal lokke endnu flere op til det gamle fyr.

Se kortet med projekter der har modtaget penge, og læs mere: Se kortet: Her investerer fond i folkelige projekter langs kysterne | Midt- og Vestjylland | DR:

lørdag den 22. september 2018

Økologi fylder mere og mere når vi spiser ude

Salget af økologi til landets professionelle køkkener stiger igen massivt. En vækst på 20 procent i 2017 bringer øko-omsætningen op over to milliarder kroner, viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik. De offentlige køkkener har banet vejen, og landets hoteller, restauranter og caféer følger trop i takt med, at danskerne i stadig stigende grad efterlyser økologi. Økologisk Landsforening forventer yderligere øko-vækst i de kommende år.

Læs mere: okologi.dk/newsroom/2018/09/oekologi-fylder-mere-og-mere-naar-vi-spiser-ude:

torsdag den 20. september 2018

Hester og Bjarke fra Samsø er Årets Økologer | OrganicToday.dk

Hester Callaghan og Bjarke Jensen fra Samsø har vundet konkurrencen om at blive Årets Økolog 2018.  Hester og Bjarke driver Yduns Have på Samsø, hvor de producerer økologiske æg og grøntsager. Otte økologer var nomineret til titlen, og mere end 30.000 personer har deltaget i afstemningen.

Læs mere: Hester og Bjarke fra Samsø er Årets Økologer | OrganicToday.dk:

tirsdag den 18. september 2018

Naturfond køber del af unikt naturområde på Fyn | LandbrugsAvisen

Det smukke Fyns Hoved er et af Danmarks unikke naturområder. Nu har Den Danske Naturfond erhvervet tre mindre naturarealer i området. Målet er at skabe en bedre og mere sammenhængende naturpleje på Fyns Hoved.

søndag den 16. september 2018

Flere hundrede brugte lørdagen på at samle skrald: Det vigtigste er, at folk opdager, hvor meget skrald der er | Indland | DR

Sugerør, poser, flasker og engangsbestik.

Det var bare noget af det affald, der i dag blev fundet i vandet rundt om i Danmark, hvor tusinder var samlet om en lokal hovedrengøring.

Målet for dagen var et lille stykke rengjort natur, som led i en verdensomspændende oprydningsdag, kaldet World Clean Up Day, der med hjælp fra hænder i 163 deltagende lande skal begrænse mængden af svært nedbrydeligt plast i verdenshavene.

Læs mere: Flere hundrede brugte lørdagen på at samle skrald: Det vigtigste er, at folk opdager, hvor meget skrald der er | Indland | DR:

onsdag den 12. september 2018

Danmark får dobbelt så meget vild skov - Miljø- og Fødevareministeriet

Aftalepartierne bag Naturpakken er nu klar med de endelige udpegninger af kommende urørt skov og anden biodiversitetsskov på statens arealer. Danskerne kan se frem til 13.800 ekstra hektar med mere vild natur over hele landet.

Læs mere: Danmark får dobbelt så meget vild skov - Miljø- og Fødevareministeriet:

tirsdag den 11. september 2018

God forretning: København giver træerne renset spildevand | Ingeniøren

Hovedstaden har som et forsøg vandet unge træer med genvundet vand med næringsstoffer i sommerens hedebølge, og erfaringerne er så gode, at man håber at fortsætte med det.

Læs mere: God forretning: København giver træerne renset spildevand | Ingeniøren:

mandag den 10. september 2018

Skal fjerne plastik i tonsvis: Det første affaldssystem til verdenshavene er søsat | Viden | DR

Efter lange forberedelser og med hjælp fra danske Mærsk er verdens første affaldssystem til verdenshavene nu på vej ud for at indsamle plastik i Stillehavet.

Det hollandske firma The Ocean Cleanup har nemlig med succes fået sendt sit 600 meter lange system af sted fra den amerikanske storby San Francisco, og det er nu på vej mod sin første lokation.

Systemet, der kan samle omkring fem tons plastik per måned, skal i første omgang til et punkt 240 sømil ud fra kysten, hvor det skal ligge i en testperiode på to uger.

Senere skal det så videre ud til Stillehavets såkaldte plastiksuppe, der ligger 1.200 sømil (omkring 2.200 kilometer) fra San Francisco.

Læs mere: Skal fjerne plastik i tonsvis: Det første affaldssystem til verdenshavene er søsat | Viden | DR:

søndag den 9. september 2018

Buster arbejder én time om dagen: Min datter er stolt af far | Nordjylland | DR

Det kan for andre virke af meget lidt, men for 33-årige Buster Holm er den éne time, han hver dag møder på arbejde, af kæmpestor betydning.

Efter fem - seks år uden fast job og på kontanthjælp er han lykkelig for at have noget at stå op til.

- Nu får jeg en lønseddel hver måned, og jeg føler mig værdsat for mit arbejde i stedet for at gå ude i et
praktiksted, hvor man nemt føler sig udnyttet som gratis arbejdskraft, siger Buster Holm, der siden februar har haft Aalborg Portland som sin arbejdsplads.

Det er Aalborg Kommune, der med projektet "Små job med mening" hjælper kontanthjælpsmodtagere langt fra arbejdsmarkedet med at komme i gang med at arbejde igen.

Læs mere: Buster arbejder én time om dagen: Min datter er stolt af far | Nordjylland | DR:

lørdag den 8. september 2018

Historisk sejr: Burberry dropper pels | Anima.dk

Det engelske luksusmodehus Burberry dropper officielt pels i sine kollektioner. Det blev i dag meddelt af firmaet, der dermed vil sikre, at tusinder af dyr ikke skal tilbringe et liv i elendighed i et lille bur.

Burberry bliver dermed en del af det hastigt voksende antal globale brands, som har en pelsfri politik. Disse tæller bl.a. Armani, Gucci, Versace, Donna Karan, Calvin Klein og Hugo Boss.

Læs mere: Historisk sejr: Burberry dropper pels | Anima.dk

fredag den 7. september 2018

Samsø viser vejen for brug af renset spildevand til markvanding | Ingeniøren

Øen i Kattegat mangler vand til grøntsagsproduktion. Et projekt har vist, hvordan genvundet vand fra husholdninger kan sættes i spil, og samtidig være beriget med næringsstoffer.

Læs mere: Samsø viser vejen for brug af renset spildevand til markvanding | Ingeniøren:

torsdag den 6. september 2018

Skolehaver vil skubbe på den grønne omstilling | OrganicToday.dk

Når Haver til Maver i morgen 7. september for første gang samler alle, der på den ene eller den anden måde arbejder med natur, have eller mad i børn og unges opvækst, er de ude i et ambitiøst ærinde.

Festivalen DYRK LIVET handler på overfladen om børn, der dyrker grøntsager, men målet er reelt at skabe kraft bag den store grønne omstilling, som vores samfund står overfor. Forening Haver til Maver stiftes for at støbe et fælles fundament, fortæller initiativtagerne.

Læs mere: Skolehaver vil skubbe på den grønne omstilling | OrganicToday.dk

onsdag den 5. september 2018

Klaus har spottet 100 æbletræer fra henkastede skrog: Drømmer om ny, lækker æblesort | Fyn | DR

Et excelark, lidt over 100 selvsåede æbletræer og et par gode sko.

Den cocktail har fyldt en del i fynske Klaus Ankerstjerne Eriksens liv, siden han sidste september besluttede sig for at registrere alle de æbletræer, der vokser langs en gammel jernbane i Assens.

Assens-banen transporterede passagerer fra Tommerup Stationsby til Assens fra 1884 til 1966. På vejen smed nogle af passagererne æbleskrog ud ad vinduerne, og de er siden vokset og blevet til træer.

- Det er da lidt fascinerende at tænke på, at det her æble, som er fantastisk godt, måske er én eller anden ung mand eller gammel kone, som har været på rejse fra Assens til Odense og så lige har smidt æbleskroget ud.

Læs mere: Klaus har spottet 100 æbletræer fra henkastede skrog: Drømmer om ny, lækker æblesort | Fyn | DR:

tirsdag den 4. september 2018

Slut med forsøgsdyr: Tyndtarm 3D-printes på DTU til test af medicin | Ingeniøren

Når man udvikler ny medicin, er det helt essentielt at vide, hvordan medicinen bliver optaget i kroppen, hvilket især sker i tyndtarmen. Kun på den måde kan man vide, om det får den ønskede effekt eller ej.

Her kommer forsøgsdyr i form af mus og rotter ofte i spil. Men nu har en gruppe forskere fra DTU Nanotech skudt genvej ved simpelthen at printe strukturen af et stykke tarmvæg ud af syntetiske polymerer.

Læs mere: Slut med forsøgsdyr: Tyndtarm 3D-printes på DTU til test af medicin | Ingeniøren:

mandag den 3. september 2018

Nordens største hotelkæde dropper buræg | LandbrugsAvisen

Nordens største hotelkæde, Scandic, har besluttet fuldstændig at ophøre med at anvende buræg. Årligt serveres mellem 11,5-13 millioner æg på Scandics hoteller.

Majoriteten kommer allerede fra fritgående høns, men fra og med september 2018 vil Scandic udfase buræg i alle fødevareprodukter.

Læs mere: Nordens største hotelkæde dropper buræg | LandbrugsAvisen:

lørdag den 1. september 2018

Danmark bedst i Europa: Grøn gas slår rekorder i varm sommer | Fyn | DR

Madrester, gylle og andet affald. Det er alt sammen ting, der bliver til biogas i det danske gasnet. Og det går bedre end nogensinde.

I det varme juli-vejr var andelen af biogas i forhold til forbruget af gas i Danmark 18,6 procent. Det er rekord og en stigning på mere end 50 procent i forhold til juli 2017, hvor andelen var 12 procent. Det viser nye tal fra det statslige selskab Energinet, der ejer og driver det danske gasnet.

- De her tal dækker over danmarksrekorder, men det er også europarekorder. Der er ikke noget land i Europa, der er længere fremme i forhold til at få biogas tilført nettet og få biogas ud til forbrugerne, end vi er i Danmark, forklarer Jeppe Danø, der er områdeleder i Energinet.

Læs mere: Danmark bedst i Europa: Grøn gas slår rekorder i varm sommer | Fyn | DR:

fredag den 24. august 2018

Salget af økologisk mad er vokset 12 pct. på et år | OrganicToday.dk

Københavnerne er de mest konsekvente økologiske forbrugere og tegner sig for en tredjedel af det samlede indkøb af økologiske fødevarer i Danmark. Men alle regioner bidrager til rekord høj stigning i salget af økologi, viser nye tal.

Læs mere: Salget af økologisk mad er vokset 12 pct. på et år | OrganicToday.dk:

torsdag den 23. august 2018

Økologiske landmænd vil være klimahelte | OrganicToday.dk

En ny, ambitiøs klimaplan fra Økologisk Landsforening vil gøre landmænd til klimahelte. Økologerne vil skære ned på udledningen af klimagasser, fremme vedvarende energi og dyrke både planter og natur for at binde mere kulstof i jorden.

Læs mere: Økologiske landmænd vil være klimahelte | OrganicToday.dk:

søndag den 19. august 2018

Cykeltur på 1.288 km gav Mille selvværd: Cykelprojekt giver unge mod på uddannelse | Midt- og Vestjylland | DR

Da 15 unge med sociale problemer fra cykelholdet Team Herning satte sig som mål at cykle fra Herning til Paris, fik de mere ud af det end bare træning og oplevelser.

- Jeg havde lavt selvværd, var virkelig genert og ville ikke snakke med fremmede, fortæller Mille Bendixen om dengang, hun startede på cykelholdet Team Herning i 8. klasse i 2015.

I dag går hun i 3.g på Herning Gymnasium. Og selv om der er stor forskel på at sidde på en skolebænk og i en cykelsadel, har turen og træningen haft stor betydning for hendes udvikling.

Læs mere: Cykeltur på 1.288 km gav Mille selvværd: Cykelprojekt giver unge mod på uddannelse | Midt- og Vestjylland | DR:

lørdag den 18. august 2018

Kommune smider kaffegrums i blomsterbede som grøn gødning | Sjælland | DR

Som et nyt forsøg tager Guldborgsund Kommunes grønne teams nemlig kaffegrums med ud til udvalgte blomsterbede. Grumset virker som gødning for planterne, fordi det indeholder kvælstof.
Foreløbig har man testet kaffegrumset i et par bede. Men nu udvider man ordningen i kommunen.

Læs mere: Kommune smider kaffegrums i blomsterbede som grøn gødning | Sjælland | DR:

fredag den 17. august 2018

Hal brændte ned til grunden: Nu har lokalt samarbejde genopbygget den | Sjælland | DR

Så er den nye multihal i Højby i Odsherred indviet. Multihallen er en afløser for Højby Hallen, som nedbrændte for snart fem år siden. En begivenhed, der fik byens foreninger til at rykke sammen, så alle nu kan få glæde af den nye hal.

Læs mere: Hal brændte ned til grunden: Nu har lokalt samarbejde genopbygget den | Sjælland | DR:

torsdag den 16. august 2018

“Folkevandringen” – gå, tal og tænk nye tanker | Positive nyheder

“I en tid med forandringer har vi brug for de bedst mulige rammer til at lytte og tale sammen om det, som er vigtigt. Det som forbinder os.” Sådan siger Carsten Ohm, der er stifter af “Folkevandringen”. Det er en 8 km gåtur der skaber refleksion og nytænkning. Der er tale om et enkelt initiativ med et ædelt formål, der nemt vil kunne sprede sig.

Læs mere: “Folkevandringen” – gå, tal og tænk nye tanker | Positive nyheder:

onsdag den 15. august 2018

Fejø Frugt crowdfundede sig til 1.4 millioner på seks timer | OrganicToday.dk

Fejø Frugt udvider arealet med med 8,5 hektar økologiske æbler. 128 private investorer skød penge i projektet. Investeringen på 1,4 millioner kroner var sikret på kun seks timer via Coops Crowdfunding.

Læs mere: Fejø Frugt crowdfundede sig til 1.4 millioner på seks timer | OrganicToday.dk:

tirsdag den 14. august 2018

Forskning viser at cykling det sundeste bytransportmiddel

Ny forskning fra Barcelona Institut for Versdenssundhed (ISGlobal), viser at cykling er den for transport der giver de største sundhedsmæssige sundhedsfordele: bedre følelse af generel velvære, bedre psykisk velvære samt mindre følelse af ensomhed.

Læs den engelske artikel her: Study concludes cycling is the urban transport mode associated with the greatest health benefits - Green Car Congress:

søndag den 12. august 2018

Vågere i vækst: Flere og flere vil være ved døendes side | Indland | DR

Vågere – eller vågekoner, som de blev kaldt i gamle dage – er ved de døendes side, når de sover ind.

Antallet af frivillige vågere er steget markant de seneste år, viser tal fra Røde Kors og Ældre Sagen, der begge driver Vågetjenester.

For otte år siden havde de to organisationer tilsammen knap 350 frivillige vågere, men i 2017 var det tal steget til over 1.600.

Læs mere: Vågere i vækst: Flere og flere vil være ved døendes side | Indland | DR:

Læs også: Lotte våger over de døende: Det er overvældende

torsdag den 9. august 2018

søndag den 5. august 2018

Smerter i hofte og knæ efter slidgigt kan trænes væk | Indland | DR

Et patientundervisningsforløb og minimum tolv timers træning med en fysioterapeut kan i mange tilfælde få bugt med smerter i knæ og hofte på grund af slidgigt.

Det viser en evaluering af den såkaldte GLA:D-træning, som forskere fra Syddansk Universitet har lavet.

GLA:D står for Godt Liv med Artrose (slidgigt) i Danmark, og er siden 2013 blevet tilbudt i hele landet til patienter med slidgigt.

Læs mere: Smerter i hofte og knæ efter slidgigt kan trænes væk | Indland | DR

onsdag den 1. august 2018

Sommersol har sendt solceller på overarbejde: Rekordsommer for solcelleejere | Penge | DR

Tre måneder med sol fra en stort set skyfri himmel, har sendt selcelleanlæggene på overarbejde.

Ifølge tal fra Energinet har solcelleanlæg i Danmark de seneste tre måneder produceret strøm fra solceller svarende til 120.000 husstandes årlige elforbrug.

Det er rekord og hele 40 procent mere end elproduktionen i samme periode i 2017, der omvendt bød på en skuffende sommer dømt på solskinstimer.

Læs mere: Sommersol har sendt solceller på overarbejde: Rekordsommer for solcelleejere | Penge | DR:

mandag den 23. juli 2018

Købmandskollektiv skal redde landsbyens butik | Østjylland | DR

Købmandskollektiv skal redde landsbyens butik | Østjylland | DR: Et købmandskollektiv kan være vejen frem, hvis en landsby fortsat skal have et sted at købe ind.

I Gjerrild på Djursland havde de svært ved at finde en ny købmand, da den tidligere vil stoppe, og dermed stod den lille købmandsbutik til at lukke.

Lige indtil idéen om et købmandskollektiv opstod - for det delte ansvar og arbejde fik flere til at melde sig - og det har betydet, at den lille købmandsbutik har overlevet i landsbyen med 400 indbyggere.

Her har en skolelærer og vandrerhjemsforstander siden 1. juli drevet byens købmandsbutik - og med en forrygende start i en turistsæson med mange gæster.

søndag den 22. juli 2018

Trick i tørken: Arnes køer vader i grønt græs til knæene | Midt- og Vestjylland | DR

Næsten uanset hvor vi kigger i øjeblikket, er græsset gult og knastørt.

Men på gården "Blåbjerg" i Vandborg ved Lemvig kan man spotte græs, der er noget længere og grønnere end de fleste steder. - Det er, fordi vi ved en tilfældighed i år bruger et afgræsningsprincip, som hedder 'holistisk afgræsning', forklarer økologisk kvægbonde Arne Noe.

Læs mere: Trick i tørken: Arnes køer vader i grønt græs til knæene | Midt- og Vestjylland | DR 

fredag den 20. juli 2018

Coop vil erstatte metaldåser med pap | Penge | DR

Supermarkedskoncernen Coop, der består af Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Fakta og Irma, vil udskifte dåserne fra koncernens egne varemærker med såkaldte bricks, der primært består af papir og pap.

Læs mere: Coop vil erstatte metaldåser med pap | Penge | DR

onsdag den 18. juli 2018

Lader plæneklipperen stå: Græsområder får lov til at blive vild | Nordjylland | DR

Flere steder i landet lader man græsset og mælkebøtterne gro for at få flere sommerfugle, vilde bier og blomstrende urter.

Det er foreningen Vild med Viljes initiativ, der arbejder for at udbrede et vildere natursyn og ønsket om at gøre en forskel for biodiversiteten i private haver og på grønne områder i byerne.

Læs mere: Lader plæneklipperen stå: Græsområder får lov til at blive vild | Nordjylland | DR:

lørdag den 14. juli 2018

'Hjertevenner' skal hjælpe ensomme hjertepatienter | Indland | DR

Det er langt lettere at klare alvorlig hjertesygdom, hvis du har nogen, der hepper på dig. Sådan kan man lidt firkantet beskrive, hvad det er et netværk gør, hvis man bliver hjerteopereret.

Derfor vil Rigshospitalet nu indføre såkaldte 'heartbuddies', så hjertepatienter, der føler sig ensomme, får en særlig person tilknyttet.

Læs mere: 'Hjertevenner' skal hjælpe ensomme hjertepatienter | Indland | DR:

mandag den 9. juli 2018

Aldi fjerner buræg fra hylderne to år før tid | LandbrugsAvisen

I august 2016 meldte Aldi Danmark ud, at man senest ved udgangen af 2020 ville stoppe salget af buræg, men allerede nu bliver den målsætning en realitet. Dermed fjerner Aldi buræggene fra deres hylder 2 år tidligere end ellers planlagt.

Læs mere: Aldi fjerner buræg fra hylderne to år før tid | LandbrugsAvisen:

søndag den 8. juli 2018

Supermarkeder løfter salg af dyrevelfærd med en kvart milliard. | LandbrugsAvisen

Flere og flere har dyrevelfærd for øje, når de køber ind. I Netto, Bilka og Føtex er salget af produkter med højeste niveau af dyrevelfærd samlet set steget med 250 millioner kroner i de seneste to et halvt år.

Læs mere: Supermarkeder løfter salg af dyrevelfærd med en kvart milliard. | LandbrugsAvisen

lørdag den 7. juli 2018

Millioner til naturprojekter: Her er de udvalgte steder i Danmark | Viden | DR

Den Danske Naturfond uddeler 10 millioner til 15 lokale naturprojekter, der skal sikre sjældne dyrearter og vild natur. Se på kort hvor projekterne ligger i Danmark.

Læs mere. Millioner til naturprojekter: Her er de udvalgte steder i Danmark | Viden | DR:

fredag den 6. juli 2018

Frome: Byen der har fundet et virkningsfuld kur mod sygdom - Fællesskab

Frome i Somerset i England har set et dramatisk fald i akutte hospitalsindlæggelser siden byen begyndte et projekt mod ensomhed.

Læs den engelske artikel på: Frome: The town that’s found a potent cure for illness – community | P2P Foundation: F

tirsdag den 3. juli 2018

Nye statsstøttede skove bliver pesticid-fri | Ingeniøren

Skovrejsning skal ikke foregå med pesticider fremover, fastslår miljøministeren. En teknikalitet betyder, at loven først træder i kraft om et år, men allerede i år prioriterer man pesticidløse skovrejsningsprojekter øverst.

Læs mere: Nye statsstøttede skove bliver pesticid-fri | Ingeniøren:

mandag den 2. juli 2018

Millionstøtte til 15 lokale naturprojekter | OrganicToday.dk

Med en samlet støtte på over 10 millioner kroner får lokale ildsjæle gennem 15 forskellige naturprojekter landet over nu mulighed for at gøre en særlig indsats for den danske natur. Det er anden gang, at naturfonden yder støtte til lokale naturprojekter gennem en særlig pulje.

Læs mere: Millionstøtte til 15 lokale naturprojekter | OrganicToday.dk:

søndag den 1. juli 2018

Halvt forbud mod glyfosat | OrganicToday.dk

Ellemann strammer reglerne for brug af giftstoffet glyfosat. Nu bliver det forbudt at bruge sprøjtegiften på marker, hvor der dyrkes fødevarer, efter at afgrøderne er spiret frem.

Læs mere: Halvt forbud mod glyfosat | OrganicToday.dk:

lørdag den 30. juni 2018

Alle dåser og flasker på Roskilde Festival genanvendes | OrganicToday.dk

I næste uge løber Roskilde Festival af stablen, og det giver vanen tro en masse tomme flasker og dåser. En del af dem er der ikke dansk pant på, fordi de er købt uden for Danmark. Men et samarbejde mellem Roskilde Festival og Dansk Retursystem betyder, at Dansk Retursystem i år tager alle dåser med fra festivalen, så de kommer direkte ind i et miljørigtigt system.

Læs mere: Alle dåser og flasker på Roskilde Festival genanvendes | OrganicToday.dk:

fredag den 29. juni 2018

Hele Folketinget bag energiaftale: Tre vindmølleparker og lavere elafgift | Politik | DR

 Samtlige partier i Folketinget har indgået en energiaftale, der blandt andet sænker elafgiften og lægger op til tre store havvindmølleparker.

Læs mere: Hele Folketinget bag energiaftale: Tre vindmølleparker og lavere elafgift | Politik | DR:

Kommentar: Bemærkelsesærdigt at se samtlige partier i Folketinget enige om hvilken vej Danmark skal gå indenfor energipolitikken.

torsdag den 28. juni 2018

søndag den 24. juni 2018

Den klimavenlige ønskeø | Viden | DR

Først blev Samsø CO2-neutral og inspirationskilde til den grønne omstilling for resten af verden. Nu vil de droppe benzin og blive fossilfri inden 2030.

Læs mere: Den klimavenlige ønskeø | Viden | DR:




søndag den 17. juni 2018

Silkeborg er Danmarks grønneste by | OrganicToday.dk

14 procent af Silkeborgs befolkning viser interesse for grønne løsninger. Det gør Silkeborg til den grønneste by i Danmark, viser ny undersøgelse. Region Hovedstaden er den grønneste region i Danmark.

Læs mere: Silkeborg er Danmarks grønneste by | OrganicToday.dk





lørdag den 16. juni 2018

Miljøet slipper for 600 kilometer papirspild: Stor brugsforening dropper bonerne | Syd- og Sønderjylland | DR

7.000 bonruller – eller hvad der svarer til at trille én lang strimmel af kasseboner fra Als til København og tilbage igen.

Det er, hvad Danmarks største selvstændige brugsforening – Brugsen Als og Sundved – regner med at spare miljøet for. Fra denne uge er det slut med at få en kassebon, medmindre du spørger efter den, når du handler i en af foreningens 13 brugser, fortæller brugsforeningens salgschef Karsten Hansen.

Boner, indkøbsposer og plastikemballage er snart fortid i supermarkederne, spår ekspert.

Læs mere: Miljøet slipper for 600 kilometer papirspild: Stor brugsforening dropper bonerne | Syd- og Sønderjylland | DR:

fredag den 15. juni 2018

Økologisk landbrug buldrer frem: Ung landmand glæder sig over statsstøtte | Penge | DR

 De økologiske vinde er ved at blæse det konventionelle landbrug omkuld. Alene frem til maj i år har 1.029 landmænd søgt Landbrugsstyrelsen om at omlægge et areal på størrelse med Mors til økologi.

Læs mere: Økologisk landbrug buldrer frem: Ung landmand glæder sig over statsstøtte | Penge | DR:





torsdag den 14. juni 2018

Globale investeringer i vind- og solenergi overskygger fossile brændstoffer

I 2016 blev der brugt ca 297 miliarder amerikanske dollars på vedvarende energi. Til sammenligning blev der kun investeret 143 milliarder på atomkraft, kul, naturgas og oliekraftværker, skriver Wall Street Journal.

Kilde: Global Investment in Wind and Solar Energy Is Outshining Fossil Fuels - WSJ:

14.juni

onsdag den 13. juni 2018

Verdens Bedste Nyheder skal tjekke bæredygtig udvikling | OrganicToday.dk

Verdens Bedste Nyheder skal stå bag en ny digital portal, der skal følge Danmarks vej mod opfyldelse af verdensmålene for bæredygtig udvikling.

Verdens Bedste Nyheder er et uafhængigt medie, der laver konstruktiv journalistik og kampagner. »Vi formidler fremskridt og løsninger på verdens udfordringer,« skriver mediet om sig selv.

Verdens Bedste Nyheder tager udgangspunkt i FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling, der handler om at løse nogle af verdens største udfordringer. Det gælder for eksempel ekstrem fattigdom, global ulighed og klimaforandringer.

Læs mere: Verdens Bedste Nyheder skal tjekke bæredygtig udvikling | OrganicToday.dk:


tirsdag den 12. juni 2018

mandag den 11. juni 2018

Solfangere giver brede smil: Dronninglund gemmer solens stråler til den kolde tid | Nordjylland | DR

En kæmpe vandtank med plads til 62 millioner liter vand er årsag til, at der i øjeblikket er brede smil i Dronninglund.

Her kan man nemlig gemme den varme, som solens stråler hver dag kaster ned på de mange hundrede sorte paneler, som står i området.

Og her i maj har der for alvor været solskin at trække på.

- Det er jo helt genialt, når man har sådan et solfangeranlæg, som vi har her, mener driftsleder for Dronninglund Fjernvarme, Johan Frey.

Læs mere: Solfangere giver brede smil: Dronninglund gemmer solens stråler til den kolde tid | Nordjylland | DR:

søndag den 10. juni 2018

Klimapark i Aalborg skal tage vandet når det vælter ned | Nordjyske.dk

23 hektar stort område i Sofiendal Enge omdannes til naturområde med regnvandssøer, vandløb og stier

Formand for Aalborg Forsyning, Vand, Lasse Frimand Jensen udtaler:

- Klimaparken i Sofiendal Enge er et godt eksempel på, at vi kan få løst vores tekniske vandhåndteringsopgave samtidig med, at borgerne får et nyt naturområde, uden at det koster hverken forsyningsselskabet eller kommunen flere penge. Parken er faktisk godt fire millioner kroner billigere for os, end hvis vi havde valgt mere traditionelle løsninger til vores regnvandshåndtering.

Læs mere: Klimapark i Aalborg skal tage vandet når det vælter ned | Nordjyske.dk:

onsdag den 6. juni 2018

Aalborg åbner hel landsby til demente: Nu flytter beboerne ind | Nordjylland | DR

I dag åbner Danmarks første nybyggede demenslandsby. Den ligger i det østlige Aalborg og har plads til 72 beboere, der alle er ramt af en demenssygdom.

Landsbyen er blevet døbt ”Tornhøjhaven”, og her kan beboerne helt frit bevæge sig rundt i et lukket samfund med butikker, grønne områder og endda en café. Der er nemlig kun én indgang

Læs mere: Aalborg åbner hel landsby til demente: Nu flytter beboerne ind | Nordjylland | DR: .

Venner laver plastikaffald om til genbrug med hjemmelavet kværn | Indland | DR

I den her uge foreslog EU-kommissionen, at al engangsbestik, sugerør og tallerkner lavet af plastik skal afskaffes.

For plastik er en af fremtidens helt store miljøudfordringer, mener både EU og FN. FN anslår f.eks. at 8 millioner tons plastikaffald hvert år ender i verdenshavene.

Og ifølge både FN og EU er løsningen ganske enkelt mere genbrug.

Det har de to venner Andreas Zacho og Lasse Helledi taget til sig. Og inspireret af Youtube-genbrugsguruen Dave Hakkens, har vennerne startet plastikværkstedet 'Von Plast' i København.

Læs mere: Venner laver plastikaffald om til genbrug med hjemmelavet kværn | Indland | DR:

mandag den 4. juni 2018

Færinger ror fra Europa til Cuba med budskab om venskab | Indland | DR

Som muligvis de første nogensinde er det lykkedes fire mænd fra Færøerne at ro hele vejen fra Europa til Cuba. Efter at have tilbragt 74 døgn i en robåd på Atlanterhavet og tilbagelagt cirka 4200 sømil (knap 7800 kilometer) gik de udmattede roere den 12. maj i land i Cuba, fortæller skipper Jakúp Jacobsen torsdag lokal tid i telefon fra Havana.

Roerne medbragte en hilsen fra 12 medlemmer af Folketinget, herunder udenrigsminister Anders Samuelsen, om "venskab og forståelse mellem folk", fremgår det af en pressemeddelelse fra Dansk-Cubansk Forening.

Læs mere: Færinger ror fra Europa til Cuba med budskab om venskab | Indland | DR:

søndag den 3. juni 2018

Minister og handicapformand tog en svingom: Det er en fantastisk dag | Politik | DR

Det har længe været forbudt at forskelsbehandle handicappede på arbejdsmarkedet, men hvad med resten af samfundet? Hvad med i nattelivet? I bussen eller på campingpladsen?

I dag gav et enigt Folketinget svaret, da man vedtog et lovforslag, der generelt forbyder forskelsbehandling på grund af handicap.

Læs mere: Minister og handicapformand tog en svingom: Det er en fantastisk dag | Politik | DR:

lørdag den 2. juni 2018

Redaktør for ny børneavis: Børn vil gerne have farverige og konstruktive nyheder | Indland | DR

Et særkende for avisen bliver såkaldt ‘konstruktive nyheder’, som blandt andre DR Nyheders forhenværende nyhedsdirektør Ulrik Haagerup var med til at fremføre. Konstruktiv journalistik fortæller om løsninger frem for kun problemer.

Læs mere: Redaktør for ny børneavis: Børn vil gerne have farverige og konstruktive nyheder | Indland | DR:

Glem Copacabana og Bondi Beach: København kåret som verdens bedste badeby | Indland | DR

Der er efterhånden ingen undskyldning for ikke at springe i bølgerne og indlede årets badesæson – hvis du ikke allerede har gjort det.

Ikke alene styrer maj mod varmerekorder, Danmarks hovedstad er også blevet kåret til verdens bedste badeby. I hvert fald hvis man skal tro den liste, som det internationale nyhedsmedie CNN har udgivet.

Læs mere: Glem Copacabana og Bondi Beach: København kåret som verdens bedste badeby | Indland | DR:

fredag den 1. juni 2018

torsdag den 31. maj 2018

Nu kan jyderne også handle billigt og samtidig bekæmpe madspild | Østjylland | DR

I dag åbner et nyt supermarked med overskudsmad på Vesterbro Torv i Aarhus.

Her vil aarhusianerne få mulighed for at købe madvarer med for eksempel brudt emballage eller kort holdbarhedsdato til billige penge.

Det er Folkekirkens Nødhjælp, som står bag butikskæden Wefood, der modtager varer fra blandt andre Føtex og derefter sælger dem videre ofte ned til halv pris.

Butikken i Aarhus bliver den tredje Wefood i landet. Butikkerne i København har været så stor en succes, at det har gjort forventningerne til butikken i Aarhus ekstra store, fortæller projektleder Jan-Martin Mikkelsen.

Læs mere: Nu kan jyderne også handle billigt og samtidig bekæmpe madspild | Østjylland | DR

onsdag den 30. maj 2018

Holland går all in: Betaler dig for at cykle | Ingeniøren

De hollandske myndigheder ville gerne have flere hollændere til at cykle i myldretiden. Derfor valgte de simpelthed en løsning, hvor folk bliver betalt for at cykle. For hver kilometer, du tilbagelægger på en cykel eller en elcykel, kan du få 1,50 kr., hvis du cykler i myldretiden.

Læs mere: Holland går all in: Betaler dig for at cykle | Ingeniøren:

mandag den 28. maj 2018

Coop vil være de bedste i verden: 4.000 emballager skal udskiftes | Penge | DR

Emballagen på tusindvis af varer skal i den kommende tid vendes og drejes for at se, hvordan de kan gøres mere miljøvenlige.

Det er en del af Coops nyeste miljøstrategi, hvor plastik, metal og glas vil blive erstattet af pap, papir og bioplast, og plastik-forbruget skal reduceres med 25 procent.

- Det er vores ambition at blive de bedste i verden, og vi synes, at vi lægger rigtig godt for land med den strategi, vi har. Vi vil have den mest ambitiøse og bæredygtige emballagestrategi for alle vores varer i Coop, siger Signe Frese, der er ansvarlighedsdirektør i koncernen.

Læs mere: Coop vil være de bedste i verden: 4.000 emballager skal udskiftes | Penge | DR:


Supermarkedernes tiltag vil dog tage tid, før de rigtig slår igennem. Derfor er det vigtigt, at man som forbruger selv tager ansvar. Derfor kommer Bo Øksnebjerg her med tre håndgribelige råd til en mere bæredygtig indkøbstur. De baserer sig på det engelske motto 'refuse, reduce, recycle', som groft oversat betyder nægt, reducer og genbrug. (Godt nyt foreslår en anden oversættelse:  "brug ikke", "brug mindre" og "brug igen".)

Læs resten: Supermarkeder til kamp mod plastik: Sådan gør du selv en forskel | Indland | DR:

Angstramte unge hjælper hinanden med at håndtere de mørke tanker | Bornholm | DR

Vi har alle brug for mennesker, der forstår os. Også når det handler om at overvinde psykisk sygdom.

Mange kæmper med diagnoser som angst og depression i mange år uden at få den rette hjælp, men det kan faktisk godt lade sig gøre at lære at tackle de usynlige symptomer.

Læs mere: Angstramte unge hjælper hinanden med at håndtere de mørke tanker | Bornholm | DR:

søndag den 27. maj 2018

57 mio. kr. ekstra til enge og moser | LandbrugsAvisen

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen afsætter mere end 57 mio. kroner ekstra til genopretning af blandt andet enge og moser. Det vil komme en række sårbare dyr og planter til gavn i 4.600 hektar natur.

Læs mere: 57 mio. kr. ekstra til enge og moser | LandbrugsAvisen:

lørdag den 26. maj 2018

Akkari og Flemming Rose mødes for første gang siden Muhammedkrisen: Undskyld! | Indland | DR

- Jeg er meget glad for det her øjeblik. Jeg havde virkelig brug for at møde dig og give dig en undskyldning for min rolle og støtte dig, fordi jeg er blevet meget mere forstående over for, hvad det var, du kæmpede for og hvorfor. Ordene er forfatter og projektleder Ahmed Akkaris, og personen, han adresserer, er forfatter og debattør Flemming Rose.

Læs mere: Akkari og Flemming Rose mødes for første gang siden Muhammedkrisen: Undskyld! | Indland | DR:

fredag den 25. maj 2018

Solvarme, biogas og grønne drivmidler skal gøre hovedstaden fossilfri | Ingeniøren

Hybridvarmepumper, biogas, solvarme og fremme af grønne drivmidler i kommunale og regionale indkøb. Det er nogle af de 34 håndtag, som er centrale i en ny, Fælles Strategisk Energiplan, som 33 østsjællandske kommuner, 10 forsyningsselskaber og Hovedstadsregionen fredag lancerer på en konference i København.

Den strategiske energiplan skal indfri en fælles ambition om en fossilfri el- og varmeforsyning i 2035 og en fossilfri transportsektor i 2050. Og de 34 konkrete tiltag er indeholdt i en roadmap, som skal føre frem til målet.

Læs mere: Solvarme, biogas og grønne drivmidler skal gøre hovedstaden fossilfri | Ingeniøren

onsdag den 23. maj 2018

Krav om solceller på nye huse i Californien | OrganicToday.dk

Vil du bygge nyt hus i Californien, skal du fra  2020 have solceller på taget. Det vil kunne nedbringe udledningen af drivhusgasser markant. Næsten 5,5 millioner boliger i Californien får ...

Læs mere: Krav om solceller på nye huse i Californien | OrganicToday.dk

tirsdag den 22. maj 2018

Elcykler kan erstatte bilen på de længere ture | Ingeniøren

Kampen mod trængsel kan tages på en elcykel. For vi gider ikke cykle mere end fem kilometer. Læs mere:  Elcykler kan erstatte bilen på de længere ture | Ingeniøren

Læs også: Ekspert: Elcykler og road pricing kan afhjælpe fremtidens trængsel | Ingeniøren: Hvis det bliver dyrere at køre i bil, og folk cykler til arbejde i stedet, vil det afhjælpe fremtidens trængsel, mener trafikforsker. Men er det muligt at lokke flere danskere op på cyklerne?

fredag den 18. maj 2018

Økologisk jordbrugsfond køber jord i Tøndermarsken

 Dansk Økojord A/S har netop underskrevet den første købsaftale. Midt i Tøndermarsken op til Vidåen tæt på Nationalpark Vadehavet er 72 hektar frikøbt til økologisk, naturskånsom produktion.

 Læs mere. Økologisk jordbrugsfond køber jord i Tøndermarsken | OrganicToday.dk

søndag den 13. maj 2018

tirsdag den 8. maj 2018

Økosalget boomer: Historisk stor vækst i butikker og på nettet

Danskerne købte økologiske fødevarer for 11,3 milliarder kroner i dagligvarehandlen i 2017, ifølge nye tal fra Danmarks Statistik. Det er en stigning på 31 procent i forhold sidste års opgørelse.

søndag den 6. maj 2018

Over halvdelen af os køber økologi hver uge

Salget af økologi i Danmark har nået en vigtig milepæl. For første gang køber over halvdelen af befolkningen økologi hver uge.

lørdag den 5. maj 2018

lørdag den 28. april 2018

Norge viser vejen til færre unge rygere | Vidensråd for Forebyggelse

Det kan lade sig gøre at nedbringe antallet af unge tygere betragteligt. Det viser resultaterne af en massiv indsats i Norge, hvor det nu kun er 3 procent af de unge mellem 16 og 24 år, der ryger dagligt mod 23 procent for 12 år siden. 

torsdag den 26. april 2018

Andelsgårde.dk vil købe landbruget bid for bid

Sådan lyder visionen for andelsgaarde.dk i få ord:

»Vi vil starte en ny folkebevægelse. Vi køber landet tilbage i fællesskab, omlægger jorden bæredygtigt og pakker gårdene ind i klimaskærm. Vi ser det som fremtidens børneopsparing, hvor vi sikrer vores børn og børnebørn, et bedre klima, større biodiversitet og sunde fødevarer.«

søndag den 22. april 2018

onsdag den 18. april 2018

Danmarks økologiske areal slår igen rekord - øget med størrelsen på Langeland

Det økologiske areal fortsætter sin eksplosive vækst og udgør nu mere end 245.000 hektar af det samlede landbrugsareal i Danmark. Størstedelen findes i Sydjylland, Nordjylland og Vestjylland.

søndag den 8. april 2018

lørdag den 7. april 2018

Danskernes grønne energiforbrug tager stort hop

Danskernes forbrug af vedvarende energi steg markant sidste år med hele 11 pct. Samtidig faldt kulforbruget mærkbart på kraftværkerne, og det er positivt for landets CO2-udledning.

fredag den 6. april 2018

torsdag den 5. april 2018

Forskning: Floorball styrker helbredet hos ældre

Motionsfloorball styrker knogler og mindsker risikoen for diabetes hos ældre, viser undersøgelse. Det kan også gælde andre typer holdspil, siger forsker.

Læs mere: Forskning: Floorball styrker helbredet hos ældre | Viden | DR

søndag den 1. april 2018

Udsigt til fugle løfter dit humør og gavner dit mentale helbred

Naturen har en positiv virkning på vores humør. Forskning viser, at udsigt til fugle giver dig mentalt overskud og mindsker risikoen for at få depression, angst og stress.

lørdag den 31. marts 2018

Terapihunde afstresser universitetsstuderende

Klap en hund, bliv glad og få mere energi til studiet. Canadisk forskning har kigget på nordamerikanske universiteters brug af menneskets bedste ven. 

lørdag den 24. marts 2018

tirsdag den 20. marts 2018

mandag den 19. marts 2018

7.100.000 kilo færre buræg på ét år

Produktionen af buræg faldt markant i 2017. Detailforhandlernes og forbrugernes fravalg af buræg viser sig i nye tal fra Danmarks Statistik.

lørdag den 17. marts 2018

Tre gange så mange økologiske spisesteder

Antallet af spisesteder med Det Økologiske Spisemærke i guld er tredoblet på fire år, viser tal fra Fødevarestyrelsen. Dyrenes Beskyttelse håber, at udviklingen fortsætter.

tirsdag den 13. marts 2018

Alle busser i Roskilde skal køre på el

Roskilde køber 20 nye elbusser og bliver dermed den første danske kommune, som skifter alle diesel-busser ud med bybusser på el-batterier. Det giver mindre forurening og støj, og prisen er næsten den samme.

fredag den 9. marts 2018

Alt børnetøj i føtex bliver økologisk

Børnefamilierne køber i stigende grad økologisk tøj, når de mindste skal klædes på. I føtex, hvor salget af børnetøj er i stor vækst, er over halvdelen af salget nu økologisk. I 2018 skal alt børnetøj til de mindste være økologisk.

Læs mere: Alt børnetøj i føtex bliver økologisk | OrganicToday.dk

torsdag den 8. marts 2018

Fra psykisk syg til ambitiøs iværksætter: Kopper med blomster blev vejen ud af psykosen | Mit Liv | DR

De store kopper med akvarelblomster i støvede farver skal give de klassiske hvidriflede kopper fra Royal Copenhagen skarp konkurrence. Og gerne allerede fra den kommende sommer.

Det er det ambitiøse mål, Marie Dyekjær Eriksen har for sit firma Dyekjaer Design, gennem hvilket hun har designet og solgt malede kopper i et års tid.

mandag den 5. marts 2018

Ambitiøse økologi-mål i ny tysk regering

En femtedel af Tysklands landbrugsareal skal dyrkes økologisk i 2030. Tyske socialdemokrater stemmer ja til ny regering med konservative Angela Merkel.

fredag den 2. marts 2018

Økosalget boomer - går markant bedre end forventet | LandbrugsAvisen

Det går langt bedre end forventet med økologi-salget herhjemme, og detailsalget er netop opjusteret med 700 mio. kr. til i alt 8,7 mia. kr. i 2016. Læs mere: Økosalget boomer - går markant bedre end forventet | LandbrugsAvisen:

torsdag den 1. marts 2018

torsdag den 15. februar 2018

The Guardian: Læserne vil have mere konstruktiv journalistik

Den britiske avis The Guardian har gennem halvandet år forsøgt sig med flere konstruktive nyheder, og i går blev et positivt resultat offentliggjort. Michael Dyrby: ”Selvfølgelig vil de her resultater få betydning.”

søndag den 11. februar 2018

På Christiania har de hacket sig til styr på varmen

Holdet bag Christianias ‘nabo­varmeprojekt’ har med hackede varmemålere, open source, kinesiske mikrochips og opfindsomhed løftet fristadens varmeforsyning ind i det 21. århundrede.

tirsdag den 6. februar 2018

Spektakulært projekt i Thy: Ny ø skal hjælpe naturen med at fjerne 79 ton kvælstof | Midt- og Vestjylland | DR

Danmark er på vej til at få en ny, stor ø på størrelse med ti fodboldbaner.

Det er staten, som vil bygge øen midt ude i Flade Sø i Thy som en del af et større miljøprojekt, der skal begrænse forureningen med kvælstof til Limfjorden. Øen vil også blive en perfekt yngleplads for sjældne fuglearter.

fredag den 2. februar 2018

Rapport: Rådden gylle, kaffegrums og halm kan omsættes til 20.000 danske job

Ifølge Dansk Industri (DI) kan biogas lavet på hønsemøg, gylle, kaffegrums, halm og andet organisk rest- eller overskudsmateriale omsættes til eksport for 16 milliarder kroner.

Samlet kan det skabe 20.000 ekstra arbejdspladser i Danmark, siger DI med udgangspunkt i en rapport fra konsulentbureauet Damvad Analytics, der har gennemgået branchen, dansk forskning og den internationale udvikling på området.

Læs mere: Rapport: Rådden gylle, kaffegrums og halm kan omsættes til 20.000 danske job | Viden | DR

mandag den 29. januar 2018

Regeringen vil gøre værdifulde klima- og vejrdata fra DMI gratis

Fremover bliver det langt lettere for landmænd, virksomheder og kommuner, der er afhængige af vejr og vind at planlægge og udføre deres arbejde. Og iværksættere kan bruge de værdifulde data til at udvikle nye løsninger, apps og programmer til stor gavn for samfundet.

torsdag den 25. januar 2018

Sejr for grisene: Stop for kastration uden bedøvelse

I kampen for et totalt stop for kastration af pattegrise i 2024 er der nu nået en stor milepæl: inden udgangen af 2018 vil alle danske svineproducenter bruge bedøvelse, når de kastrerer grisene.

tirsdag den 23. januar 2018

Esben Lunde lover 13.300 hektar urørt skov

Det er afgørende for den biologiske mangfoldighed, at der kommer mere urørt skov, mener Danmarks Naturfredningsforening, som roser regeringen for nu at sætte arbejdet i gang.

Læs mere: Esben Lunde lover 13.300 hektar urørt skov | OrganicToday.dk

mandag den 22. januar 2018

søndag den 21. januar 2018

lørdag den 20. januar 2018

I 2040 skal alle korte norske flyruter være elektriske

Den norske satsning på elbiler skal nu kopieres i luftfarten. Den offentlige ejer af de norske indenrigslufthavne forventer, at alle korte flyruter i 2040 kan betjenes af elektriske fly.

fredag den 19. januar 2018

Irma åbner grøn Øko-butik

Mens en tredjedel af varerne på hylderne i Irmas 78 butikker er økologiske, er det hovedparten af varerne i den relancerede Irma ØKO på Østerbro i København.

torsdag den 18. januar 2018

Virksomheder investerer i økologisk jordbrugsfond

Flere økologiske virksomheder har valgt at investere i udbredelsen af økologisk landbrug gennem en aktietegning i Danmarks Økologiske Jordbrugsfond – senest det økologiske frøfirma KP Økofrø. Alle danskere kan tegne aktier i fonden, der indtil nu har modtaget investeringer for mere end 22 millioner kroner.

fredag den 5. januar 2018

Halvdelen af alle æg i Coop er økologiske

Halvdelen af alle æg i Coop-butikkerne er nu økologiske. Det er endegyldigt slut med at sælge buræg. Næste trin er at fjerne dem fra alle de forarbejdede varer.

torsdag den 4. januar 2018

onsdag den 3. januar 2018